Italian Cooking School, Marche Umbria Tuscany Italy
Italian Cooking Schooldecoration

Kookschool in Marche Italie, culinaire reizen Italie Marche, Umbria, and Tuscany.

Deze cursus is een introductie op het gebruik van aromatische kruiden en specerijen in de Italiaanse keuken en op de bereiding van groenten. De biologische produkten die gebruikt worden tijdens de cursus komen van het land van Agriturismo Caravanserai en van andere biologische boerderijen. De kookcursus bestaat uit kooklessen in restaurant Caravanserai, uit een bezoek aan de locale markt en aan de grote moestuin en fruitboomgaard op het landgoed, en verder uit een wandeling in de bossen in de omgeving op zoek naar aromatische kruiden, bessen en groenten.

For information and reservations info@terradarte.net

NEXT COURSE

Programma van het weekend Italiaans koken.

Vrijdag
In de namiddag aankomst op het Landgoed van Agriturismo Caravanserai. Op aanvraag is vervoer met privé air-conditioned bus beschikbaar van en naar de vliegvelden van Ancona-Falconara, Perugia, en de treinstations van Civitanova Marche en Tolentino.
Aperitief en introductie van de cursus. U krijgt het programma van het weekend uitgedeeld.
20.00 uur Rijkelijke welkomstmaaltijd met verschillende soorten antipasti, primi piatti (pasta's) en secondo (hoofdgerecht). Wijnproeverijen van Italiaanse wijnen uit Le Marche, waaronder de Verdicchio, de Rosso Piceno en de geprezen L'Acrima di Morro D'Alba. Tijdens de cursus zullen meerdere malen wijnen worden besproken en geproefd.
Zaterdag
Rustig wakker worden op het vredige landgoed.
8.30 uur Ontbijt met ruime keuze (koffie, thee, melk, vers brood, eigengemaakte jams, fruit van het seizoen, eieren, kaas, yoghurt).
10.00 uur Eerste kookles in het restaurant van Caravanserai: introductie en uitproberen van het keukengerei dat tijdens de kooklessen gebruikt gaat worden, uitleg van de basis elementen van de Italiaanse keuken, bespreking van de selectie van de ingredienten, een bezoek aan de grote groentetuin en fruitboomgaard op het landgoed, en uitleg over de veelgebruikte groenten en kruiden in de Italiaanse keuken.
13.00 uur Lichte lunch, samen bereid tijdens de kookles.
S’middags vrij. Misschien wilt u wat ontspannen bij het zwembad, of wandelen over het landgoed van Caravanserai of een kleine siesta houden.
17.00 uur Tweede kookles in het restaurant van Caravanserai. Het thema is: het samenstellen van een menu. Bijvoorbeeld een menu rondom een goede fles wijn, een menu speciaal bedacht om verschillende smaken te ervaren begeleid met een glas wijn. Verschillende hapjes die uw gasten vergezellen in een reis van geuren en smaken door u bedacht en gerealiseerd.
Of een traditioneel Italiaans menu met fantasie als belangrijk ingredient, vernieuwen zonder te overdrijven. Bijvoorbeeld voor een zondagse lunch, of een lunch met vrienden in de tuin.
20.00 uur Rijkelijke avondmaaltijd bereid tijdens de kookles, met conversaties en wijnproeverijen.
Zondag
8.30 uur Ontbijt.
10.00 uur Derde kookles, verdieping van de behandelde en besproken onderwerpen en bereidingen.
13.00 uur Zondagmiddag lunch op het landgoed van Agriturismo Caravanserai. Conversaties en nabespreken van de cursus.
s’Middags vrij.
Namiddag: afscheid en vertrek.

Algemene beschrijving van de cursus.

Het maximal aantal personen per cursusgroep is acht, zodat een persoonlijk contact met onze gasten mogelijk is en een goede service gegarandeerd is. De cursussen worden gehouden op het landgoed van Agriturismo Caravanserai, het biologische bedrijf produceert zijn eigen olijfolie Extra Vergine, en heeft 2000 fruitbomen met dertig verschillende soorten appelbomen en verder peren, abricozen, pruimen, perziken, vijgen en meer. De groenten en kruiden uit de grote groententuin
worden gebruikt voor de kookcursussen en voor de lunches en avondmaaltijden in het restaurant van Caravanserai.
Het landgoed ligt op de top van een heuvel in het prachtige landschap van Le Marche, omgeven door bossen, olijvenbomen en wijngaarden met een prachtig uitzicht over de Vallei van de Chienti en de Sibillinijnse Bergen. Het is de ideale plek om te ontspannen, het heeft een mooi zwembad, grazende paarden en een klein houten speelhuisje voor kinderen. Het bedrijf bestaat uit vier 17de eeuwse gebouwen uit natuursteen, die verdeeld zijn in vier vakantie appartementen voor een totaal van 20 personen. Verder is er een restaurant in de voormalige stallen, gereserveerd voor de gasten op het landgoed, een leeszaal, een cantina om wijnen te proeven en om te genieten van conversaties en muziek, een wasserij, een apart deel met de dieren en het huis van de eigenaren. Het dichtsbijzijnde dorp is Serrapetrona, ongeveer 2 km. Minder dan 10 km zijn Camerino, San Severino en Tolentino. In 10 minuten kunt u de snelweg bereiken Civitanova Marche (richting de Adriatische zee) – Foligno (richting Umbrië). Ascoli Piceno, Urbino en Assisi zijn minder dan 100 km, Siena en Florence 200 km.

Kosten & Wat is inbegrepen

Beschrijving en foto's van de accommodatie