Initiatief van agriturismo Caravanserraglio
 
turn back to homepage
 
 
 
N.3 Anno I | najaar 2006
   
       
 

Via Colli 10, Serrapetrona

Le Marche, Italië

tel +39-0733-908284

fax +39-0733-908818

info@terradarte.net

www.terradarte.net

 
Tentoonstellingen in Italië
Tips voor wie dit najaar naar Italië gaat. Renaissance kunst van Mantegna en Sinterklaas in Bari:
 
 
     

Grote Mantegna tentoonstelling in Mantua, Padua en Verona

16/9/2006 - 14/1/2007

Een groots opgezette tentoonstelling over Andrea Mantegna, door de smaakmakende Vittorio Sgarbi, veelbesproken kunsthistoricus en wethouder van cultuur in Milaan, die niet vies is van een schandaaltje zo nu en dan. Dit keer organiseert hij een tentoonstelling over Andrea Mantegna (ca 1431-1506), de grote Renaissance meester van het perspectief uit de regio van Venetië. Absoluut een aanrader, de tentoonstelling leidt van frescocyclussen in kerken naar kathedralen, en wonderschone villa's in Mantua, Padua en Verona. Kortom, wie meer wil leren over Renaissance kunst en wil genieten van mooie omgevingen mag deze tentoonstelling niet missen....

 

Locaties:

Mantua, Fruttiere,Palazzo Te.

Padua, Musei Civici agli Eremitani,Piazza Eremitani,8.

Verona - Palazzo della Gran Guardia, Piazza Bra’, 1.

 
 

Sinterklaas tentoonstelling in Italië: 'Sint Nicolaas van Bari. Zijn beeltenis en betekenis in het Oosten en het Westen'

7/12/2006 - 6/5/2007

Dit jaar is er in Bari een echte Sinterklaas tentoonstelling.
Want zoals jullie waarschijnlijk weten is onze Sinterklaas gelijk aan Sint Nicolaas van Bari.
Naast vroeg Middeleeuwse ikonen uit Rusland en Italiaanse meesterwerken zullen ook Nederlandse schilderijtjes te zien zijn met Sinterklaasfeestvoorstellingen.

 

Locatie:

Bari, Castello Svevo

Richard Brakenburg, Sinterklaasfeest, 1685, t/m 6 mei te zien in kasteel Svevo, Bari, Italie.
 
Meer info over tentoonstellingen in Italie
 
 
1
 
   
2
 
   
 
Nieuwsbrief
 
     

Koken met je eigen Italiaanse Chef

op agriturismo Caravanserraglio

 
Caravanserraglio
 
Het restaurant van Caravanserraglio bevindt zich in de voormalige koeienstallen van de boerderij. Bij binnenkomst herken je nog de oude voederbakken die nu gebruikt worden om de wijn in op te slaan: de witte Verdicchio uit Matelica en Jesi, de Rosso Piceno uit Macerata en de rode Vernaccia uit Serrapetrona. Potjes vol kruiden en specerijen doen vermoeden dat de kok in dit restaurant - de Italiaanse chef Ennio -van een ‘cucina ricercato’ houdt, eenvoudig maar geraffineerd.
 
Dolce cursus (26 Mei-2 Juni '07) vanaf 460,00 euro pp per week. Inclusief 1 week accommodatie op agriturismo Caravanserraglio, 1 excursie met lunch, 2 Italiaanse kooklessen, 1 brunch en 2 avondmaaltijden op Caravanserraglio.
Intenso cursus (12-19 Mei '07) vanaf 940,00 euro pp per week. Inclusief 1 week accommodatie op agriturismo Caravanserraglio, 4 excursies met lunch, 8 Italiaanse kooklessen, 2 lunches en 7 avondmaaltijden op Caravanserraglio.
 
 
Hofkunst in Italië
 
Wandelend in Renaissance paleizen en religieuze centra op zoek naar de invloed van het hof op de kunsten: schilderkunst, beeldhouwkunst, muziek, literatuur en architectuur. De cursus ‘Renaissance Hofcultuur in Italië’ brengt ons naar oa Urbino, Assisi, Camerino en Ascoli Piceno in het voorjaar van 2007. Kunsthistoricus Wout Koppers verzorgt in Huizen, Nederland, een voorbereidende cursus. Vervolgens kan wat in de cursus aan de orde kwam in het voorjaar van 2007 in Italië “beleefd’” worden met kunsthistorica Phaedra en Chef Ennio vanuit agriturismo Caravanserraglio.
   
   
 
Renaissance hofcultuur in Italie (28 Apr-5 Mei '07) vanaf 940,00 euro pp per week. Inclusief 1 week accommodatie op agriturismo Caravanserraglio, 6 excursies met lunch, 1 Italiaanse kookles, 3 avondmaaltijden op Caravanserraglio.
 
Lees meer over de voorbereidende basiscursus in Nederland en het weekprogramma van de cursus in Italie
 
               
     
 
Wie boekt vòòr 31 december krijgt 5% korting !
   
 
 

Ons Cursusaanbod in 2007

 
 
28 Apr-5 Mei '07
  Renaissance Hofcultuur in ItaliŽ
12-19 Mei '07
  Kookvakantie - Intenso cursus 
26 Mei-2 Juni '07
  Kookvakantie - Dolce cursus 
15-22 Sept '07
  Kunststeden in Le Marche: kunst- en kookvakantie
   
 
Combinatie van kunst en koken:
Cursus 'Kunststeden in Le Marche'
Caravanserraglio
Een week genieten voor wie van kunst beleven en lekker eten houdt. Begeleide bezoeken naar Urbino, Camerino, Macerata, Tolentino, San Severino, de abdij van Fiastra en Serrapetrona. Kooklessen met heerlijke regionale recepten in het restaurant van Agriturismo Caravanserraglio.
Kunststeden in Le Marche (15-22 Sept '07) vanaf 940,00 euro pp per week. Inclusief 1 week accommodatie op agriturismo Caravanserraglio, 4 excursies met lunch, 2 Italiaanse kooklessen, 5 avondmaaltijden op Caravanserraglio.
 

Een kijkje in de keuken bij Ennio

     
Spaghetti alla scoglio
     

Ingredienten voor 2 personen

100 gram mosselen

100 gram vongole

100 gram gamba's

100 gram visfilet zonder graatjes

100 gram spaghetti

1 rijpe tomaat

olijfolie, knoflook, witte wijn, peterselie,

Bereiding

Doe in een grote steelpan op laag vuur een beetje olijfolie en een teentje knoflook (van te voren een beetje platgedrukt). Laat de olie warm worden, zonder de knoflook te laten aanbranden. Zet het vuur hoger en voeg de in stukjes gesneden tomaat, het visfilet, de gamba's, de gewassen mosselen en vongole toe (zonder water!). Houdt het vuur hoog en roer het geheel één keer om. Na ongeveer 2 minuten met een half glas witte wijn 'blussen'. Doe daarna de deksel op de pan en doe de vlam uit. Kook de spaghetti in ruim water, 4 minuten korter dan normaal. Haal de pasta uit het water en doe het in de steelpan samen met de vis (foto 1). Roer het geheel om, totdat de pasta het vocht van de vis een beetje geabsorbeerd heeft (foto 2). Strooi de peterselie over de pasta en een straaltje olijfolie, alvorens te serveren.

 
   
           
           

Informatie over de privacy:
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je dit hebt aangevraagd via onze website. De nieuwsbrief komt twee keer per jaar uit. Wij geven je email-adres niet aan derden. Mocht je deze nieuwsbrief ontvangen zonder dat je het wilt laat het ons dan alsjeblieft weten en we zullen je gelijk van onze mailinglijst schappen. Als je geen nieuwsbrieven meer van Terra D'Arte wilt ontvangen klik hier

Als je aan onze mailinglist toegevoegd wilt worden klik hier

 
 

Voor informatie en reserveringen: info@terradarte.net

 

Terra D'Arte initiatief van agriturismo Caravanserraglio

Via Colli 10, Serrapetrona

Le Marche, Italië

tel +39-0733-908284

fax +30-0733-908818

www.terradarte.net