turn back to homepage
 
 
 
N.2 Anno I | Mei 2006
   
       
 
 
Nieuwsbrief
 
     

De 'andere' Renaissance van Bernardino di Mariotto

San Severino 25/3 - 31/8/2006

 

Gentile da Fabriano en de andere Renaissance

Fabriano 21/4 - 23/7/2006

 

“De adelaar en de leeuw”. De artistieke banden tussen Venetië en le Marche.

Fermo 24/3 - 17/9/2006

 
       
 

Le Marche in het teken van de Renaissance

Drie prachtige tentoonstellingen deze lente op drie verschillende locaties in Le Marche: in Fabriano, Fermo en San Severino. Deze stadjes waren tijdens de Renaissance levendige artistieke centra, vandaag bieden de Middeleeuwse kloosters en Renaissance Palazzi suggestieve expositieruimtes en een atmosfeer waardoor het lijkt alsof je terug in de tijd stapt.

De tentoonstellingen geven je niet alleen een reconstructie van wat Le Marche aan Renaissance kunst te bieden heeft, ook de artistieke banden tussen Le Marche, Umbrië en Toscane worden duidelijk.

Ontdek de fascinerende geschiedenis van Le Marche's voornaamste kunstenaars in de Viaggio in Italia in Mei 2006 Tijdens deze reis bezoek je in een kleine groep de tentoonstellingen, begeleid door Phaedra, je gastvrouw van Caravanserraglio en kunsthistorica. De reis is zo samengesteld dat er een juist evenwicht is tussen actieve bezigheden zoals excursies en Italiaanse kooklessen met Ennio, en rust, zoals 'vrije' tijd op ons mooie landgoed Caravanserraglio met zwembad en uitstekende Italiaanse maaltijden. Bekijk het weekprogramma via deze link: Viaggio in Italia in Mei 2006

Voor meer info over de tentoonstellingen: klik hier

     
 
Doe mee aan een kookcursus met chef Ennio Barbieri. De lessen worden gehouden in het restaurant van ons landgoed Agriturismo Caravanserraglio, en zijn voor ieder met een passie voor koken en lekker eten. 
 
 
 

Via Colli 10, Serrapetrona

Le Marche, Italië

tel +39-0733-908284

fax +30-0733-908818

info@terradarte.net

www.terradarte.net

Vakantie 'In de naam

van de roos'

Kloosters in Le Marche 17-24 Juni 2006

uit: Italie Magazine, jaargang 16 nr.2.

Tijdens een rondrit in Italië heeft u ze vast wel een gezien: de vroeg-middeleeuwse kloosters, in de bergen of op de top van een heuvel. Hoe was het leven destijds en welke tradities hadden de middeleeuwse kloostergemeenschappen ? Leek het op de verfilming van Umberto Eco's 'In de naam van de roos ? Terra D'Arte biedt soelaas, want zij verzorgen culturele vakanties in het midden van Italië. In een van hun cursussen staan kloosters in Le Marche centraal. Tijdens de cursus bezoekt u drie kloosters in le Marche: de abdij van Chiaravalle di Fiastra omgeven door bossen en Romeinse resten, het Augustiaanse klooster van S.Nicola in het hartje van de middeleeuwse stad Tolentino en het heiligdom van Macereto in het Nationale Park van de Sibillijnse Bergen. Monnikenordes waren gedurende de Middeleeuwen en de Renaissance actieve opdrachtgevers van kunst; hun speciale wensen en ideeën hebben de beeldtaal van de kunsten opvallend beinvloed. Kloosters en kunst zijn goed bewaard gebleven, zodat u toch een idee krijgt van het monnikenleven.

Cursus 'Kloosters in Le Marche', inclusief een week accommodatie op Agriturismo Caravanserraglio in Le Marche, twee excursies, een kookcursus, twee avondmaaltijden en een brunch, vanaf 460,00 euro per week. Klik hier voor het reisprogramma

               
               
       
Het Augustiaanse klooster van S.Nicola in het hartje van de middeleeuwse stad Tolentino
     
               
 
 
1
 
             
2
 
3
4
 
 
 
       
   
   

Ons Cursusaanbod in 2006

   
 
13/05 - 20/05
Viaggio in Italia : Kunst- en Kookvakantie
 
17/06 - 24/06
Kunstvakantie
 
21/10 - 28/10
Kookvakantie
 
       
   
Aanbieding ! Reserveringen voor 6 personen krijgen 10 % korting op de totaalprijs (aanbieding geldig t/m 15 Juni 2006)
 
       
   
 
   
 
Simpel en snel Lenterecept van Ennio
 
 
 
 
 
     

Tortino di ricotta

   

Ingredienten voor 1 tortino

1 rol bladerdeeg

300 gram verse ricotta

300 gram spinazie

25 gram rozijntjes

50 gram pijnboompitten

2 eieren

zout naar smaak

snufje nootmuskaat

oven verwarmen op 180 graden

 

Bereiding

Om dit recept eenvoudig te houden kun je een rol diepvries bladerdeeg gebruiken. Ontdooi het bladerdeeg een klein beetje en spreid het uit over het ovenpapier. Meng de ingredienten in een kom: de ricotta met de van te voren kort gekookte en uitgedrenkte spinazie, het eigeel van de 2 eieren, de pijnboompitten, de rozijntjes, het zout en de nootmuskaat (foto 1 & 2). Nadat je deze ingredienten gemengd hebt met een lepel, voeg je als laatste het geklopte eiwit toe. Verdeel het mengsel op een helft van het bladerdeeg (foto 3) zodat je het daarna kan dichtvouwen (foto 4). Bestrijk de tortino met een beetje losgeklopt ei, en plaats het voor circa 30 minuten in de oven. Je kunt variaties maken door andere groenten te gebruiken. De taart is heerlijk als onderdeel van de antipasto, of als hoofdgerecht samen met een frisse salade voor een lichte lunch.

 
       
           
           

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je dit hebt aangevraagd via onze website www.terradarte.net. Als je geen nieuwsbrieven meer van Terra D'Arte wilt ontvangen klik hier

Als je aan onze mailinglist toegevoegd wilt worden klik hier

 
     
     
 

Voor informatie en reserveringen: info@terradarte.net

Terra D'Arte - Agriturismo Caravanserraglio

Via Colli 10, Serrapetrona

Le Marche, Italië

tel +39-0733-908284

fax +30-0733-908818

www.terradarte.net