terug naar de homepage
inschrijven voor een cursus
 
 
       
   
Lees meer over deze reis
 
Viaggio in Italia I
 
 
       
 


Voorlopig programma van de 1-weekse
vakantie

De dagen/tijden waarop de excursies/kooklessen worden gehouden kunnen variëren, maar in essentie blijft het programma zoals hier beschreven.

Zaterdag
's Middags aankomst op agriturismo Caravanserraglio, aperitief en introductie.
20.00 uur Welkomstmaaltijd in het restaurant Caravanserraglio.

Zondag
Rustig wakker worden op het vredige landgoed. De 1 weekse accommodatie met ontbijt is in een zelfstandig appartement met keuken. In de koelkast vinden jullie melk, boter, vers brood, eigengemaakte jam, koffie en thee, voor het ontbijt.

11.00 uur Lezing 'Viaggio in Italia' in het restaurant van Caravanserraglio en bezoek aan de kerk van S. Franciscus in Serrapetrona; daar bezichtigen we onder andere het 15de eeuwse meesterwerk van Lorenzo d'Alessandro uit San Severino.
13.00 uur Lunchpauze - op eigen gelegenheid.
14.00 uur Excursie naar het klooster en de Basiliek van S. Nicola in Tolentino en de Abdij van Fiastra; Romaanse en Gotische architectuur en schilderingen. Vroeg 14de eeuwse fresco's van de school van Giotto toegeschreven aan Pietro da Rimini.
20.00 uur Avondmaaltijd in restaurant Caravanserraglio.

Maandag
Ochtend vrij
17.00 uur Kookles in het restaurant van Caravanserraglio.
20.00 uur Avondmaaltijd in restaurant Caravanserraglio.

Dinsdag
9.30 uur Excursie naar San Severino en Camerino. In San Severino bezoek aan het gemeente museum in de 15de eeuwse villa Palazzo Manuzzini met fresco's van de bekende Salimbeni broeders (eind 14de eeuw), tijdgenoten en volgelingen van Gentile di Fabriano. We bezoeken de Romaanse kerk van S.Lorenzo met fresco's van de Salimbeni en de tentoonstelling 'De andere Renaissance van Bernardino di Mariotti' in het
Palazzo Servanzi Confidati. In de universiteitsstad Camerino bezoeken we het hertogelijk paleis van de Da Varano familie, tegenwoordig eigendom van de universiteit, en het gemeentemuseum in het voormalige Domenicaanse klooster in het oude centrum van de stad. Schilderingen van belangrijke gotische en renaissance kunstenaars uit Camerino: Boccati, Giovanni Angelo D'Antonio, Girolamo di Giovanni en Carlo da Camerino.
13.00 uur Lunchpauze - op eigen gelegenheid.
Omstreeks 18.00 uur terugkomst op Caravanserraglio.
's Avonds vrij.

Woensdag
9.00 uur Excursie naar de grote markt in Macerata, in het historische gedeelte van de stad.

13.00 uur Lunchpauze - op eigen gelegenheid.
15.00 uur We bezoeken de villa Palazzo Ricci, met een mooie collectie 19de eeuwse kunst, kunstwerken van De Chirico, Medardo Rosso, Manzù, Ivo Pannaggi en Trubbiani. Het is een van de belangrijkste collecties Moderne kunst in Italie.
Omstreeks 19.00 uur terugkomst op Caravanserraglio.
's Avonds vrij.


Donderdag
Ochtend vrij
17.00 uur Kookles in het restaurant van Caravanserraglio.
20.00 uur Avondmaaltijd in restaurant Caravanserraglio.

Vrijdag
9.30 uur Excursie naar Fabriano. We bezoeken de tentoonstelling 'Gentile da Fabriano, de andere Renaissance' in het Spedale di Santa Maria del Buon Gesù. In deze mooie Middeleeuwse stad gaan we natuurlijk even naar de Kathedraal van Sint Venanzius om de 14de eeuwse fresco's van Allegretto Nuzi te bekijken, en naar de kerk van Sint Domenicus waar zich nu het gemeente museum Bruno Molajoli bevind. Fabriano heeft een lange geschiedenis als belangrijke papierproducent op de internationale markt vanaf de 13de eeuw tot nu. In de stad is daarom in verschillende winkels mooi handgemaakt papier te koop.
Omstreeks 19.00 uur terugkomst op Caravanserraglio.
Avondmaaltijd in restaurant Caravanserraglio.

Zaterdag
Na het gereedmaken van de bagage, vertrek...

Voor informatie en reserveringen: info@terradarte.net

 
   

Home  |  Viaggio in Italia |  Kookvakantie  |   Kunstvakantie |  Cursus kalender   |  Wie wij zijn   | Waar wij zijn

 De accommodatie  |  Links  |  Prijzen en boekingen  |  Gratis nieuwsbrief  |   Gastenboek    |  Tentoonstellingen |  Sitemap

   
Copyright © Terra D'Arte 2004-2006