Cultuurreizen Italië, Kookcursus in Italie Marche
Cultuurreis Italie en Italiaanse kookcursussen in Marche Italië, Kookcursus Italië, culturele vakantie Italië, groepsreis.

Some info on the Sibillini area where we run ours Italian Courses between Marche, Umbria, Lazio and Tuscany.

accommodation with pool in the center of Italy

below you can see exactly where the venue is, Where we are

View larger map


Terra D'Arte is een initiatief van agriturismo Caravanserraglio, dat twee kilometer buiten het dorp Serrapetrona ligt, op de top van een heuvel, omgeven door een prive park van 10 hectare land.
Serrapetrona is een middeleeuws dorpje in de regio Marche, Italie, omgeven door een prachtig, uitgestrekt en heuvelachtig natuurgebied. Serrapetrona is bekend voor de Vernaccia DOCC wijn en voor het schone, gezonde bronwater en de zuivere lucht.

Caravanserraglio ligt tussen groene heuvels met uitzicht op de Sibellijnse bergen. Het heeft een strategische ligging waardoor mooie ritten in de auto binnen korte tijd naar grote steden leiden, zoals Macerata, Assisi, Ascoli Piceno, Perugia en Urbino.
De dorpen en steden in Marche liggen veelal bovenop groene heuvels met suggestieve vergezichten. Het is een beetje als het terugstappen in de tijd, de Middeleeuwse vestingsmuren, de klokkentorens, de gezellige pleinen met terrassen, de villa's, kloosters en abdijen.
Op minder dan 10 km afstand bevinden zich de steden Tolentino, San Severino en Camerino. Steden die in de boeiende periode van de Middeleeuwen en de Renaissance beroemde schilders, architecten en beeldhouwers voortbrachten.
Serrapetrona is een wijnstreek, net als het omringende gebied van Matelica, Jesi, Conero en Ascoli Piceno. Door onze jarenlange ervaringen en kennis kennen wij de regio van Marche op ons duimpje. Wij kunnen deuren van ambachtelijke werkplaatsen, monumenten en collecties openen, die anders gesloten blijven.


Voor vragen over de reis kun je ons altijd vrijblijvend emailen in je eigen taal (Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits): info@terradarte.net

Met de auto
Vakantiehuizen en appartementen met zwembad, Marche Italie

Dit zijn de exacte coordinaten van Caravanserraglio voor als jullie een navigator gebruiken:
E 13° 12' 14''
N 43° 10' 09''

Aangekomen in Italie volg Milaan en daarna Bologna. Vanaf Bologna volg Autostrada Adriatica A14 richting Ancona/Bari. Neem de afslag Civitanova Marche. Volg vervolgens de snelweg die erop aansluit: de Superstrada richting Macerata-Foligno; neem de afslag Tolentino Ovest. Aan het einde van de afslag rechts afslaan en na honderd meter weer rechts afslaan, de indicatie voor Serrapetrona volgend. Voordat je het dorp Serrapetrona bereikt (na ongeveer tien minuten rijden) vind je een kruispunt. Ongeveer 20 meter voor dat kruispunt, aan je linkerhand, is een kleinere weg met het bord van Caravanserraglio.
Houdt u er rekening mee dat buiten het dorp alle wegen zijn vernoemd via Colli! Welkom!

Met de auto vanaf Rome: Op de ring van Rome (grande raccordo annulare - afgekort GRA) exit Firenze nemen. Op de Roma-Firenze A1 exit Orte nemen. Na de tol betaald te hebben naar rechts afslaan richting Spoleto, SS 675 richting Terni. Daarna richting Foligno-Macerata (Strada Statale 77 van Colfiorito-richting Macerata). Op de SS77 afslag Serrapetrona nemen.
Houdt u er rekening mee dat buiten het dorp alle wegen zijn vernoemd via Colli.

Voor vragen over de reis kun je ons altijd vrijblijvend emailen in je eigen taal (Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits): info@terradarte.net
Tel. +39 333 8492998

Met de trein
Vakantiehuizen en appartementen met zwembad, Marche Italie

Vanaf Milano en Bologna de dichtstbijzijnde grote treinstation is Civitanova Marche. Er is een directe treinverbinding Milaan-Civitanova Marche. Vervolgens kun je overstappen op de trein Civitanova Marche - Tolentino. Als je bent aangekomen in Tolentino (8 km vanaf Caravanserraglio) bel ons dan, dan komen we je ophalen. Of kijk op: de Internationale treinplanner van de Nederlandse spoorwegen .
From Rome you have to change train in Fabriano and then to Tolentino.
Call us when you have arrived at the station of Tolentino, we will come to pick you up. Look for the timetable at the website: www.trenitalia.it.

Met het vliegtuig
Vakantiehuizen en appartementen met zwembad, Marche Italie

Ryanair vliegt van Düsseldorf (Weeze) naar Ancona. Het vliegveld van Ancona Falconara is een uur rijden vanaf Caravanserraglio. Ancona Airport heeft nationale en internationale lijnverbindingen, o.a. Rome, Milaan, Londen, Munchen. Op het vliegveld van Ancona kun je een auto huren. Er zijn goedkope vluchten direct vanuit Nederland en Belgie naar Rome en Milaan. Vaak geldt: hoe eerder je boekt, hoe lager de prijs. Vanaf Rome is het 3 uur rijden. Er is een bus- en treinverbinding Rome - Caravanserraglio. Je kunt ook vliegen op Bologna ( KLM heeft goede vluchten Amsterdam - Bologna), of Ongeveer 2 uur rijden vanaf Caravanserraglio.

Italie kookcursussen en kunstreizen
Geen cursus kom toch!